Sanyo Gutiérrez met nieuwe 2023 Siux Diablo

Slim Spelen in Padel: Focus op Tactiek en Winst

15/11/2023

Tactiek is in padel simpelweg uiterst belangrijk; dat hebben we al vele keren gemeld. In dit artikel beginnen we eens met een voor de hand liggende bemerking. Een punt winnen met een fantastische smash of dropshot heeft hetzelfde effect op het scorebord als één van onze tegenstanders die een service niet terugspeelt en de bal in het net slaat. In beide gevallen, als het de start van een game is, hebben we een 15-0 voorsprong.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Neem hier nu even een pauze en reflecteer eens over jouw manier van denken tijdens het spelen. Ben je echt geduldig en wacht je op de fouten van de rivalen, of probeer je elk punt op spectaculaire wijze te winnen? Primeert bij padel de tactiek of het maken van schitterende punten?

Het kostte mezelf heel wat tijd om mijn mindset te veranderen, en nu en dan wil ik nog steeds het punt zo snel mogelijk en zo mooi mogelijk afmaken. Vaak richten beginnende padelspelers zich op het maken van winnende slagen in plaats van hun tegenstanders met de goeie tactiek, tot ongedwongen fouten te dwingen. De statistieken spreken voor zich: de meerderheid van de punten komt voort uit fouten van tegenstanders, niet uit spectaculaire winnaars.

Waarom streven we er zo hard naar om indrukwekkende punten te maken?

Het antwoord ligt vaak in de feelgood-factor. Het is verleidelijk om indruk te maken, vooral als er toeschouwers zijn. Maar als onze focus ligt op het maken van winners in plaats van het winnen van de wedstrijd, lopen we het risico de meeste wedstrijden als verliezers te eindigen.

Sommige amateurs genieten misschien meer van het maken van coole shots dan van het winnen van de wedstrijd. Maar voor degenen die serieus hun spel willen verbeteren, is het cruciaal dit te erkennen en eraan te werken die mentaliteit te veranderen.

Slim padel spelen: analyseer de tegenstander en pas je tactiek aan

We moeten de sterke en zwakke punten van de tegenstander analyseren en onze tactiek daarop afstemmen. Dat is geen eenvoudige zaak, maar het is essentieel voor spelers op een gevorderd niveau. Door verstandige en doordachte slagen te spelen, maken we uiteindelijk minder fouten dan onze tegenstanders, waardoor hun fouten onze punten worden. Het winnen in padel draait vaak meer om het afdwingen van fouten bij tegenstanders dan het slaan van spectaculaire winners. Dus laten we nadenken, overleggen met onze padelpartners, en streven naar meer intelligent spelen op het veld!

Heel wat meer lectuur met betrekking tot tactiek in padel

Volg en like ons aub:
fb-share-icon