6 Redenen waarom Diagonaal Spelen in Padel een Slimme Zet is!

25/10/2023

Een van de meest voorkomende aanbevelingen in de wereld van padel is om je spel diagonaal te spelen. In dit artikel gaan we uitgebreid in op waarom het ten zeerste wordt aangeraden om deze strategie te omarmen.

We genieten allemaal van spectaculaire punten in padel, maar ons ultieme doel is de overwinning in een wedstrijd, en dat betekent het minimaliseren van fouten. Als we de punten over een hele wedstrijd evalueren, zullen we vaak ontdekken dat we meer punten winnen door de fouten van onze tegenstanders dan door onze eigen briljante zetten.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Redenen om Diagonaal te Spelen in Padel:

Meer Afstand Diagonaal voor Minder Risico

Diagonaal spelen vermindert het risico! Het vergroot de afstand met twee meter in vergelijking met parallel spel, wat de kans op fouten bij onze slagen aanzienlijk verkleint. Als we onze tegenstanders naar achteren willen dwingen, is het gemakkelijker en veiliger om dit te bereiken met een diagonale lob dan met een parallelle slag, die aanzienlijk meer precisie vereist.

Een Grotere Hoek om de Bal tegen het Hek te Stuiten

Bij diagonaal spel hebben we een grotere hoek om onze slag tegen het hek te laten stuiten. Ballen die tegen het hekken botsen, zorgen voor onzekerheid bij de tegenstanders. De onvoorspelbaarheid van de bal kan ons helpen om veel punten te scoren.

Dubbele Wandverdediging zorgt voor meer Verwarring

Bij diagonaal spel dwingen we onze tegenstanders vaker om een dubbele wandverdediging te gebruiken, wat geen eenvoudige zaak is. Vele spelers hebben moeite met het verdedigen tegen dubbele wanden. Als de bal een traject van een dubbele wand volgt, komt deze in principe niet ver weg van de wand, waardoor de tegenstander verder achterin moet blijven.

Verwarring bij de Tegenstanders

Als we aan de achterkant van het veld staan terwijl de tegenstanders aan het net zijn, kunnen we enige verwarring veroorzaken door bijvoorbeeld een diagonale lob te slaan. Dit kan hen in de problemen brengen, omdat ze misschien niet eens weten wie van hen de bal moet spelen.

Minder Stuitering op Onze Slagen

Wanneer we diagonaal slaan, zal de bal minder stuiteren dan wanneer we parallel slaan. Een slechte parallelle bandeja kan veel stuitering veroorzaken, waardoor de tegenstander gemakkelijk van verdediging naar aanval kan overschakelen. Daarentegen kan dezelfde bandeja diagonaal leiden tot een dubbele wand, waardoor de tegenstander minder mogelijkheden krijgt om aan te vallen.

Lager Net in het Midden

Bij het diagonaal slaan is er minder kans dat de bal in het net blijft hangen. Als je naar de bocht van het net kijkt, zul je opmerken dat deze iets lager is in het midden dan aan de zijkanten.

Training voor Diagonaal Spel

Een effectieve manier om je diagonale spel te verbeteren is door ofwel specifieke oefeningen te doen of regelmatig één tegen één te gaan spelen. Ongeacht of het een forehand of backhand betreft, probeer vanuit jouw positie de netpositie van je tegenstander op verschillende manieren te beïnvloeden, of het nu gaat om passings, lobs, volleys, enz.

Uitzonderingen

Diagonaal spelen is naturrlijk niet altijd het absolute advies dat moet worden gevolgd. Er zijn uitzonderingen die er toe kunnen leiden om het spel te variëren. De koelkast is hiervan een voorbeeld of het feit dat met een parallelle slag meer schade kan worden aangericht. Het is belangrijk om flexibel te zijn in je aanpak, afhankelijk van de specifieke situatie en strategie.

Clement Geens en Ben Tison op 2023 WPT Amsterdam Open

Wat moet je zeker ook nog eens lezen?

www.ilovepadel.be al ontdekt?

Bij www.ilovepadel.be kan je terecht voor heel wat padel- en tennismateriaal. Klik op de afbeelding hieronder en ontdek de webshop.

Voor deze merken, kan je alvast de webshop consulteren:

  • Adidas
  • Babolat
  • Bullpadel
  • Enebe
  • Fila
  • Head
  • Joma
  • Mystica
  • Nox
  • Siux
  • Starvie
  • Varlion
  • Vibora
  • Wilson

Bij de fysieke shop op TC Snauwaert, kan je ook terecht voor testrackets en aankoop.

Volg en like ons aub:
fb-share-icon