Slice niet alle ballen in padel

Slice niet de hele tijd in padel. Ga soms ook voor een vlakke bal.

30/11/2020

Spelers slaan vaak de hele tijd met slice als ze in padel beginnen. Toch is het aan te raden om vanaf het begin ook een vlakke bal te leren slaan! Het is waardevol om te kunnen slicen, maar hoe hoger het niveau, hoe meer spelers de vlakke techniek gebruiken voor de meeste van hun slagen. Een gesneden backhand kunnen velen wellicht makkelijk slaan maar een gesneden forehand blijft altijd een moeilijk uit te voeren en te controleren shot.

De 3 redenen waarom je in padel best niet alle ballen met slice speelt maar beter vlakke ballen gebruikt.

Minder risico!

Bij een gesneden (slice) bal dien je die altijd zo laag mogelijk over het net te spelen om het je tegenstrever moeilijk te maken. Een vlakke bal kan je wat harder spelen en geeft dan ook wat meer marge met betrekking tot de hoogte waarop je die bal terug over het net speelt. Als de bal niet hoog opbotst kan je met een slice zeker niet in de voeten terugspelen. Met een vlakke bal en eventueel een beetje topspin of een iets zachtere vlakke retour, kan dat wel. Het wordt uiteraard ook veel makkelijker om een lob te gaan spelen.

Effectiever!

Met een vlakke bal, legt de bal een gebogen trajekt af. Het is ook een slag waar mensen meestal minder fouten mee maken en dat is net een zeer belangrijk aspect van het padelspel. Bouw je punten langzaam op en maak geen fouten om je positie aan het net te veroveren en punten te kunnen scoren.

Vermomming!

De voorbereiding op een vlakke slag, laat je toe op het laatste moment nog te kiezen voor een gewone return, een chiquita of een hoge lob. Op die manier weet je tegenstrever niet onmiddellijk welke bal ze moeten verwachten en dat is zeker altijd in je voordeel.

De techniek van een vlakke bal is meestal eenvoudiger. Je hoeft je daarbij alleen nog maar te concentreren op het richten van de bal. Integreer dit snel in uw spel en je zal merken dat dit inderdaad een slag is met enkel voordelen.

Mag je dan in padel nooit slice ballen slaan?

Is het dan altijd afgeraden om slice ballen te slaan in padel? Uiteraard niet. Ook een bal met slice kan een zeer goed wapen zijn, maar doe dit enkel wanneer de bal hoog genoeg opbotst daar dergelijke bal enkel goed resultaat oplevert wanneer die een dalend traject aflegt (zie foto hieronder). Bij een laag opbotsende bal kan zo’n traject helemaal niet en moet je sowieso ook nog eens dieper door de knieën om er nog slice op te kunnen krijgen.

Met dank aan Padel4U2 Gent voor de foto van Thomas Deschamps, ervaren padelspeler in ons Belgian Padel Tour circuit.

Door vlak te slaan, heb je meer controle over de richting van je slagen, kun je tijd winnen en met het hanteren van die juiste strategie kan je energie besparen voor wanneer je die het meest nodig hebt! Over energie besparen, schreven wij reeds dit artikel “Speel met je verstand en bespaar energie!“.

Volg en like ons aub:
fb-share-icon