Padel bal wordt naar de maan geslagen (hoge lob)

Hoe ga je in padel met hoge lobs om?

25/09/2020

Als je ooit een wedstrijd padel hebt gespeeld waarbij je tegenstanders constant hoge lobs bleven slaan en je niet wist wat je ermee moet doen, dan is dit artikel en deze video iets voor jou!

In padel is het een goede tactiek om hoge lobs te slaan

Ze kunnen zo moeilijk zijn om mee om te gaan en aanvallende spelers makkelijk ontmoedigen! Zodra spelers zich onzeker beginnen te voelen, verliezen ze het vertrouwen en verliezen ze aan het net plotseling de meeste van die punten. De hoge lob is dus zeker een zeer effectief en tegelijk psychologisch shot. Doen dus!

Hieronder geven we je alle info mee die je nodige hebt om met lobs om te gaan.

Goed inschatten hoe diep de lob komt

Het is zeer belangrijk van goed in te schatten hoe diep de lob zal komen.

Wordt het een korte lob, dan kan je gerust agressief zijn, de bal al dan niet laten botsen en erop aanvallen.

Is de lob daarentegen dieper, dan moet je al gaan oordelen of dit één van die vervelende ballen is die tegen of over het achterglas gaat botsen. In sommige gevallen sla je die best terug zonder te laten botsen, kan je die met een lob beantwoorden of kan je kiezen om een bajada te slaan.

Of wordt het een lob in het midden van het veld en kan je misschien een bandeja slaan.

Weten waar je tegenstrevers staan

Hier is het heel belangrijk van goeie afspraken te maken met je partner en tijdens de wedstrijd goed te communiceren.

Nadat je tegenstrevers een lob hebben geslagen, gaat één speler meestal achteruit lopen en verliest die daarbij het zicht op de overkant van het veld. Als je tijd hebt, kijk je bij het achteruit lopen best nu en dan eens richting je opponenten. Lukt dit niet, dan roept je partner je best toe waar je tegenspelers zich bevinden (bvb. close = aan het net, deep = achterin het veld, …) of met afgesproken codewoorden waar je de bal naartoe moet slaan. Blijft één van de andere spelers achterin staan, dan is er ook minder druk om de lob terug te slaan.

Padel lobs – Laat niet zien dat je er moeite mee hebt!

Spelen je tegenstrevers vele lobs, en heb je er alle moeite mee, dan nog mag je dat niet tonen. Blijf bij padel proberen die lobs op een agressieve manier terug te slaan, zelfs al mis je er nu en dan één! Zo blijven je tegenspelers achteraan in verdediging en zullen ze, daar ze niet aan het net geraken, telkens nadenken over het al dan niet slaan van die lob.

In eerste instantie is een goeie manier om met deze lobs om te gaan – de bandeja! Over deze specifieke padelslag, lees je alles in dit artikel. Met deze slag kan je makkelijk een bal retourneren in de open ruimtes aan de andere kant of door het midden.

Is de lob minder goed, dan kan je voor een smash of bajada opteren.

Is de lob heel goed, dan kan je die uiteraard zelf met een lob beantwoorden.

“De hoge lob kan een geweldige slag zijn om te slaan en tegelijk een frustrerende slag om mee om te gaan. Bandejas en smashes zijn een goed antwoord op een lob. Ze vereisen weliswaar veel oefening, maar zijn noodzakelijk om een potentieel verdedigende positie om te buigen in die zo belangrijke aanvallende positie!”

Sandy Farquharson

Waar kan ik padelmateriaal kopen?

Voor alle materiaal om padel te spelen kan je uiteraard terecht bij een speciaalzaak. Daarnaast heb je ook heel wat online stores waar je veelal tegen betere prijzen wordt bediend. Aan de rechterkant van je scherm zie je de link naar de webshop van BV Padel waar je meer dan 25 merken rackets zal vinden.

Check alle artikelen uit onderstaande categorieën

Volg en like ons aub:
fb-share-icon