Padel passing shot

Een passing shot in padel? Meestal het risico niet waard!

09/04/2023

Deze keer hebben we het over waarschijnlijk de grootste fout die nieuwere padelspelers maken bij de keuze van een bepaald shot, namelijk het passing shot. Het passing shot is een zeer effectief wapen in tennis maar heel wat minder in padel.

Twee problemen bij een passing shot in padel

Het padelveld is vooreerst maar 10 meter breed waarbij de netpositie wordt ingenomen door 2 spelers. Iedere speler hoeft dus maar 5 meter voor zijn rekening te nemen en zelfs minder wanneer de bal vanuit een schuine hoek komt. De ruimte om een passing shot in te slaan is dus meestal heel klein.

Je kan er misschien in slagen zo’n passing shot te slaan maar dan nog is een balwisseling misschien niet over. In tennis komt de bal na een passing shot niet terug maar bij padel zijn er nog de wanden. Is de bal iets te hard geslagen, dan kunnen je tegenstrevers die misschien nog recupereren en is het punt nog niet gewonnen.

Bij padel draait alles om consistent zijn en geen onnodige fouten maken

Een passing shot in padel is en blijft een risky shot!!

Volgens ons is het beter dat je naar de voeten slaat en daarna instapt om een volley te slaan. In alle opzichten is dit de enige meer zekere manier om je tegenstanders aan het net te passeren. Het tennis passing shot is niet echt van toepassing in padel.
De enige uitzondering is misschien wanneer je bent gelobd en die bal van tegen de achterruit terug stuitert. Als je achter de bal kunt komen en dan kunt aanvallen, kan een gecontroleerd crosscourt passing shot of één langs de lijn, een optie zijn.

Ex-tennisspelers hebben zeker wat voorsprong op mensen die geen tennis speelden. Ze zijn over het algemeen heel snel weg met alle padeltechnieken. Toch hebben ze het veelal moeilijk met de tactiek van padel. Ben je de tactiek meester, dan kan je zeker winnen tegen goeie tennisspelers. Lees snel nog even dit artikel en je bent klaar om ze te verslaan 😃.

Ontdek alle andere artikelen via de snel-links naar onderstaande categorieën

Volg en like ons aub:
fb-share-icon