Padel service: KISS – Keep it simple (stupid)

04/08/2020

Eén van de meest voorkomende problemen is dat spelers hun service vaak te ingewikkeld maken. Zoals uitgelegd in het artikel “Hoe padel service verbeteren?” is DE sleutel om een goeie padel service te slaan, eigenlijk gewoon om de service eenvoudig te houden (KISS). De beste service is consistent en nauwkeurig!

DE sleutel om een goeie padel service te slaan is eigenlijk gewoon om de service eenvoudig te houden (KISS)

Deze video geeft 3 tips om een goeie padel service te slaan waarin Sandy meerdere keren duidelijk genoeg zegt dat je de service eenvoudig moet houden.

  1. Hou de service eenvoudig!
  2. Ga niet noodzakelijk helemaal in je buitenhoek staan voor de opslag!
  3. Volg je service onmiddellijk op door naar het net te lopen!

Hou de service eenvoudig!

Probeer niet onnodig harde en moeilijke ballen te slaan omdat je het jezelf dan al zeer moeilijk maakt. En zeker als beginnende speler, is het best de ballen te krijgen waar je dat wil. Werk in eerste instantie aan precisie en ga pas later op zoek naar manieren om iets anders te proberen. Eenmaal je een eenvoudige service goed onder de knie hebt, kan je verder naar het artikel over “Hoe padel service verbeteren?”. Daar zullen we je uitleggen hoe je spin en snelheid kan combineren en nog steeds eenvoud als focuspunt behoudt.

Ga niet noodzakelijk helemaal in je buitenhoek staan voor de opslag!

Vele spelers denken dat je, door vanuit je buitenhoek te serveren, het de tegenstrever moeilijker maakt maar niks is minder waar. Vanuit die positie serveren, heeft 2 grote nadelen. Ten eerste zal de geslagen bal waarschijnlijk redelijk ver van het glas wegkaatsen wat dus een bal is die makkelijker kan teruggeslagen worden. En ten tweede laat je bij het oprukken naar het net vanuit die hoekpositie, heel veel ruimte voor de tegenspelers om de bal in terug te slaan. Serveer dus best ergens vanuit een middenpositie en bij een Australische opstelling, eerder van dichtbij je eigen T.

Volg je service onmiddellijk op naar het net

Serveer nauwkeurig en volg de bal onmiddellijk op door aan het net, naast je partner te gaan spelen. Herinner je je nog de tip over “rekkertje”? Blijf niet kijken naar je geserveerde bal en dan pas naar het net lopen; doe dat direct na je opslag. Zo riskeer je alvast niet van een moeilijke bal in de voeten terug te krijgen.

Geniet van deze video waarin de 3 tips om een goeie padel service te slaan, klaar en duidelijk worden uitgelegd.

Nog enkele tips van de hand van Manu Martin, professioneel padel coach.

Check alle artikelen uit onderstaande categorieën

Volg en like ons aub:
fb-share-icon