6 eenvoudige manieren om voor je padelracket te zorgen

07/04/2021

6 GEMAKKELIJKE manieren om voor UW padelracket te zorgen.

Vele mensen kopen een duur padelracket en krijgen het binnen de 2-3 maanden toch kapot. Dit betekent niet dat ze er niet voor hebben gezorgd! Maar er kunnen bepaalde dingen zijn die je met je racket doet waarvan je niet weet dat ze die daadwerkelijk kunnen schaden …

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw padelracket kunt onderhouden en er kunt voor zorgen dat u het veel langer kan gebruiken.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Voorkom dat u de grond raakt

Veel spelers rapen de ballen op door die met het racket tegen de grond te slaan. ZELFS professionele spelers doen het, maar zij hoeven zich uiteraard geen zorgen te maken over een kapot racket.

Dit kan slecht zijn voor je padelracket, omdat je het frame en de vlakken daardoor gemakkelijk kunt beschadigen.

Het kan leiden tot kleine scheurtjes van het kader en beide vlakken van het racket. De meeste scheuren komen vanuit het kader en bewegen daarna langzaam naar beneden in de kern van het racket.

kapot padelracket

NIET doen dus!

Breng een racketbeschermer aan

Als je aan het spelen bent, ga je vaak met je racket tegen de muren en hekkens slaan als je een bal probeert terug te halen.

Zonder racketbeschermer kan hierdoor het frame sneller beschadigd raken. Dit is het sterkste onderdeel van het racket, dus als het frame beschadigd is dan zal de scheur alleen maar groter worden en doorlopen tot de kern van het racket.

Je racketbeschermer is dus CRUCIAAL om voor je padelracket te zorgen. De beschermer moet mooi strak over het kader van het racket worden gespannen zodat deze het grootst mogelijke deel van het frame bedekt. Een grote kost is dit niet. Dit soort beschermers kan je al snel voor een paar euro vinden. Zeker doen dus!

Bescherming padel racket

Besteed de nodige tijd om dergelijke beschermers goed aan te brengen! Als u de racketbeschermer verkeerd en niet strak genoeg aanbrengt, zal deze uiteraard minder effectief werken.

De manier waarop je die aanbrengt (stap voor stap)

Zoek eerst iemand om u te helpen

  1. Laat die persoon het padelracket vasthouden, zodat het rechtop staat.
  2. Begin altijd met plakken vanuit het midden van het racket, helemaal bovenaan!
  3. Strek een kant van de racketbeschermer rond het racketframe.
  4. Strek zo VEEL mogelijk om de beste resultaten te krijgen.
  5. Herhaal aan de andere kant.
  6. Zorg ervoor dat er geen hobbels of gaten zijn waar lucht / vuil naar binnen kan komen.

Vervang regelmatig uw grip

Hoe meer je speelt, hoe slechter je grip wordt, en op het moment dat je hand wegglijdt als je de bal raakt, wordt het shot volledig verpest. Vervang daarom regelmatig je grips.

In de zomer, wanneer je heel regelmatig speelt, vervang je je grip best minstens één keer per week. Zo zal je zeker geen moeite hebben om je stevige grip op je slagen te behouden.

Het maakt niet uit hoe goed je racket is, als het glijdt, zullen je slagen nooit effectief zijn.

Vermijd het achterlaten bij hoge temperaturen

Een geweldige manier om voor je padelracket te zorgen, is door die altijd op een goede temperatuur te houden.

De hitte KAN je padelracket beschadigen door de kern van het racket te verzwakken. Veel rackets hebben een EVA-kern, die door de hitte serieus kunnen verzwakken.

Hierdoor wordt het racket:

  • Minder krachtig
  • Minder duurzaam
  • Minder nauwkeurig

U denkt waarschijnlijk: “nou, wat moet ik dan doen tijdens de zomer?”

Het racket is prima in de zomer, maar zorg ervoor dat je het niet op een plek achterlaat waar het erg warm kan worden.

Zie het als je telefoon, je kunt je telefoon de hele zomer door gebruiken, maar laat hem niet urenlang in de hitte van 30 graden, of in je hete auto liggen. Zo zal een padelracket ook oververhit raken.
VERMIJD dus zeker uw padelracket op deze plaatsen achter te laten:

  • In de koffer van uw auto.
  • Achter een helder oppervlak met urenlang direct zonlicht erop.

Laat je padelracket in het hoesje of in de schaduw als je thuis bent, zorg ervoor dat er een normale kamertemperatuur is, en alles is goed.

Vermijd het achterlaten bij lage temperaturen

Net zoals bij warme temperaturen, is het ook oké om met je padelracket te spelen in koude omstandigheden, maar je moet er zeker voor zorgen dat je het racket niet voor langere tijd op koude plaatsen achterlaat, zoals:

  • De koffer van je auto
  • Buiten laten liggen in de koude

Als het racket te koud wordt, wordt het een stuk harder en kan het sneller breken en barsten.

Ook de natte …

Nattigheid op zich is oké, maar deze kan het racket ook koud maken. Droog daarom nadat je in natte omstandigheden hebt gespeeld, altijd goed je racket af. Laat het binnen in huis verder drogen, vooraleer je het terug in het hoesje steekt.

Investeer in een padeltas

De laatste manier om goed voor je padelracket te zorgen, is door een padeltas te kopen. Ze bewaren al je padelspullen mooi bij elkaar, en belangrijkst is dat het je padelracket VEILIG houdt.

De meeste van bovenstaande gegeven adviezen kunnen worden opgelost met een padeltas. Investeren in een padeltas is dus zeker een geweldige manier om voor je padelracket te zorgen!

padel tas en rugzak

Conclusie

Om dus goed voor uw padelracket te zorgen, moet u het in de juiste omstandigheden en op een veilige, droge plaats bewaren. Probeer het niet te koud of te warm te laten krijgen. Vergeet ook niet om een racketbeschermer te gebruiken en sla ze niet tegen de grond om ballen mee op te rapen.

Credits: Ewan Ramsden – EverythingPadel

Algemene banner BV Padel, alle padelmateriaal onder één dak

Alle blogartikelen gegroepeerd per categorie

Volg en like ons aub:
fb-share-icon