Speler krijgt een bal in de voeten na een chiquita in padel

Padel chiquita – Wat is een chiquita in padel? En hoe kan je die gebruiken?

04/09/2020

In dit artikel en deze video bespreken we de CHIQUITA. De chiquita is één van de slagen in padel waarbij je de bal in de voeten van je tegenstrevers slaat en is zeker een geweldig shot om te gebruiken, ongeacht het niveau van het spel. Spelers hoeven er alleen het voordeel van te begrijpen en te verstaan hoe het kan worden gebruikt.

Speler krijgt een bal in de voeten na een chiquita in padel

De chiquita is een goede manier om tijdens een wedstrijd padel:

  • Het ritme van het spel te veranderen/vertragen.
  • Een bal in een open ruimte te slaan (wanneer de net-spelers te ver naar achteren zijn).
  • De tegenstander naar voren te brengen zodat je ruimte hebt om achter hem te lobben.
  • Je tegenstander te dwingen om een korte bal terug te slaan of een bal in hun voeten, noodzakelijk licht omhoog te moeten retourneren.

We raden je in eerste instantie aan, de chiquita te slaan door middel van een vlakke bal. Op die manier heb je minst risico om een foute bal te slaan en de tegenstrevers daardoor het leven makkelijk te maken.

Eens je de slag onder de knie hebt, kan je die uiteraard ook aggresiever uitvoeren en met backspin (slice) of topspin spelen. Noteer wel dat topspin met een padelracket niet hetzelfde is als bij tennis gezien het padelracket minder wrijving op de bal genereert dan tennissnaren dat doen.

De chiquita, een ‘must-use’ wapen in ieder padel game!

Oefen dit in tijdens een wedstrijd om je chiquita te perfectioneren en onthoud dat het zeer belangrijk is de juiste snelheid te gebruiken (niet te hard) en dit alleen te doen als je tegenstanders zich niet te dicht bij het net bevinden of je merkt dat ze zich achteruit begeven. Wanneer je tegenstrever bij het serveren niet snel naar het net opvolgt, kan de chiquita alvast een goed wapen zijn.

Gebruik de chiquita en breng regelmatig variatie in je spel. Zodoende maak je het je tegenstrevers veel moeilijker om aan te vallen.

Wat is de bandeja?

Naast de chiquita, bestaan nog een reeks andere eigenaardige namen voor slagen in padel. Zo is er ook de bandeja. Lees er in dit artikel alles over.

Check alle artikelen uit onderstaande categorieën

Op zoek naar je eigen uitrusting om padel te spelen?

Link naar bol.com padel
GIF met link naar de website van TennisDirect.be
Volg en like ons aub:
fb-share-icon