Man staat klaar voor volley bij padel

De basistechniek van een goeie volley in padel

24/08/2020

Een goeie vertrekpositie

Een goeie volley bij padel start je altijd vanuit een goeie lichaamspositie met je racket in verticale positie (op onderstaande afbeelding kan de positie van het racket dus iets beter). Hierdoor kan je sneller reageren wanneer een bal in je richting komt en bevindt je racket zich in een positie van waaruit die minst afstand zal moeten afleggen.

Man staat klaar voor volley bij padel

Gebruik schouders en lichaam

In de voorbereiding op het slaan van de volley, breng je je padelracket en schouders achteruit en ga je vervolgens je linkervoet vooruit plaatsen (forehand volley voor rechtshandige speler) om ook met je lichaam op de bal te kunnen “duwen”.

Hierna ga je de bal spelen en met je racket en lichaam goed opvolgen. Bij een gewoon blokkerende volley is dit geen swingbeweging maar eerder een korte beweging om de bal veilig terug te slaan.

Onderarm en pols!

Speel de volley steeds met een gespannen onderarm en pols!

Zorg er, net als bij tennis, altijd voor dat je een goeie lichaamsbalans hebt bij het uitvoeren van de padelvolley.

Enkele voorkomende fouten bij de volley in padel:

  1. Een verkeerde grip van het racket: Hou je racket voornamelijk in hamergreep vast maar draai telkens je schouders om een goeie padelvolley te slaan.
  2. Ook je afstand tot het net is zeer belangrijk. Ga niet te dicht bij het net staan. Te dicht staan geeft je minder reactietijd en maakt het voor de tegenstrevers ook makkelijker om een bal over je hoofd te slaan.

Bij een lage volley is het ook belangrijk van door je knieën te buigen en dit niet met de heupen en rug te gaan doen. Dit zorgt er voor dat je je heupen en rug minder belast alsook dat je nog steeds heel veel kracht in je volley kan steken.

Sandy legt dit alles tot in de puntjes uit in deze korte video. Al snel zal je merken dat de volley in tennis gelijkaardig is aan de volley in padel.

Welk racket past bij mij?

Om een goeie volley te slaan is ook het juiste racket van belang. Ben je vooral op zoek naar kracht of eerder naar precisie, lees dan dit artikel en vindt daarna je racket deze onderstaande webwinkel.

Algemene banner BV Padel, alle padelmateriaal onder één dak

Check alle artikelen uit onderstaande categorieën

Volg en like ons aub:
fb-share-icon