Racket test – Beoordeling Siux Raven 3K Hybrid padel racket

08/03/2021

Op 3 maart 2021 kon ik voor het eerst eens een racket uit de Siux Raven serie testen, de Siux Raven 3K Hybrid. Zelf speel ik nu enkele maanden met de Siux Genesis Hybrid Black en kan ik hier dus enkel met dat racket vergelijken. De beoordeling is gebaseerd op een half uur spelen met dit racket. Uiteraard bevelen we jullie aan daar 1 of 2 oefenwedstrijden mee te spelen.

SIUX Raven 3K Hybrid - padel racket

Mijn beoordeling van de Siux Raven 3K Hybrid

Look

De Siux Raven 3K Hybrid is wellicht de meest opvallende in het Siux Raven assortiment. Het racket heeft een zwart design met 3K carbon vlakken en leuke details in groen en fluor geel, een ietwat rebellie-look.

Zoals ik eerder reeds eens schreef, is de look niet het belangrijkste van een padel racket. Hoe ze voor je aanvoelt is van belang. Daarom is het immer aangewezen rackets te testen, vooraleer je over gaat tot een aankoop. Niettemin, is het altijd meegenomen als een racket er mooi uitziet!

Comfort

Persoonlijk vind ik het racket zeker heel wat comfort bieden bij de slagen en heel veel controle leveren aan het net. De touch van de bal op het racket is soft, alsof de bal een tijdje op het racket blijft, je richting kan geven en de bal dan pas het racket verlaat.

Het racket heeft een redelijk hoge sweet spot, ttz tussen het midden en de kop van het racket. De sweet spot is het impactpunt waar de bal de grootst mogelijke controle en kracht krijgt. M.a.w. het is het perfecte punt op het racket om de bal te raken met de grootste slagefficiƫntie.

Ook het ingebouwde Shockout antivibratiesysteem weet me te bekoren. Voor iemand die last heeft met de gewrichten, omwille van te hevige vibraties op zijn huidig racket, ben ik overtuigd dat dit racket zeker een oplossing kan zijn.

Power

Met het smashen had ik eerder wat problemen en kon ik dezelfde kracht niet halen dan degene die ik uit mijn Siux Genesis Hybrid Black haal. Misschien had het mistige en iets vochtere weer daar iets mee te maken.

Aan het net, gingen de volleys wel degelijk goed vooruit en kon ik bij mijn tegenspelers wel goed druk uitoefenen. Daar het zwaartepunt van dit racket meer in het midden ligt, is ze ook niet te zwaar en zeer makkelijk en snel wendbaar.

De Siux Raven 3K Hybrid is zoals Siux het zelf zegt, een racket voor spelers die een goeie balans tussen comfort en kracht zoeken. Qua prijs, is het niet het goedkoopste racket van Siux. Toch is de lanceringsprijs zeker nog aanvaardbaar voor iemand die al op zoek is naar een racket dat niet meer voor de beginnende speler is.

Siux Raven 3K Hybrid

De nieuwe Siux Raven 3K Hybrid is het padelracket dat Ernesto Moreno dit seizoen gaat gebruiken. Het is een van de modellen uit de nieuwe serie Siux Raven.

Siux padel racket serie Raven

Het meest innovatieve kenmerk van deze serie, is de drievoudige brug met het centrale deel in de vorm van een prisma, die de stevigheid en kracht van elke slag vergroot.

Dit model is polyvalent, met een ideale balans tussen kracht en controle. Het bevat ook het ShockOut-antivibratiesysteem dankzij de overeenkomst tussen Siux en het bekende merk. De integratie van dit systeem in het hart van het padelracket elimineert trillingen, verbetert het comfort in het spel, zorgt voor meer kracht en voorkomt mogelijke blessures. Deze nieuwe integratie is ideaal voor spelers met elleboog-, schouder- of polsproblemen.

SIUX Raven 3K Hybrid met ingebouwd Shockout demper systeem

Deze Raven 3K Hybrid is ontworpen voor gevorderde of professionele spelers en heeft een glanzende en gladde afwerking. Het bereikt dus een grotere snelheid bij het slaan van de bal.

Zijn hybride vorm en middelhoge balans zorgen voor het spectaculaire evenwicht tussen kracht en controle waar veel spelers naar op zoek zijn.

Bovendien bevat het een gelamineerd EVA Soft High Recovery-rubber, dat zorgt voor een zachte aanraking met hoog herstel, waardoor trillingen maximaal worden geminimaliseerd.

Het carbon van beide slagvlakken is 3K, waardoor het een gladder oppervlak en een iets hardere aanraking krijgt. Ten slotte is ook het frame gemaakt van een buis van 100% carbon om extra kracht en weerstand te bieden.

Technische eigenschappen

  • Type speler: advanced-professional
  • Profiel: 38 mm.
  • Vorm: hybrid
  • Kern: EVA Soft High Recovery laminated
  • Slaagvlakken: Carbon 3K
  • Frame: Carbon Tubular
  • Type padel racket: Polyvalent
  • Balans: Medium-high
  • Afwerking: Shiny and smooth

Onze recentste artikelen

Volg en like ons aub:
fb-share-icon