welk racket kopen voor padel

Welk racket kopen voor padel? Welk racket past het best bij mij?

17/07/2020

Welk padel racket past het best bij mij? Welke types padelracketten bestaan er? Bepaalt de vorm van het racket mijn padelspel? Ze zien er allemaal ongeveer hetzelfde uit, maar zijn ze dat ook? Hieronder wat meer info waarmee je hopelijk makkelijk kan beslissen welk padel racket je moet kopen.

3 verschillende vormen: rond, traan- en diamantvorm

De keuze van de vorm van je padelracket maak je best in functie van je speelniveau en of je naar controle of kracht op zoek bent. De verschillende vormen van de rackets zorgen voor meer of minder kracht, meer of minder controle en passen bijgevolg bij verschillende types spelers.

Verschillende vormen van padel rackets: diamant, traan en ronde vorm.

Padelracket met ronde vorm

Een padelracket met ronde vorm past het best bij spelers die op zoek zijn naar controle. Deze rackets bieden een zeer brede ‘sweet spot’, zijn meestal perfect uitgebalanceerd en hebben een zwaartepunt dat over het algemeen dicht bij de arm ligt. Hierdoor bekom je meer precisie in je slagen.

Een padelracket met ronde vorm is een ideaal racket voor beginnende spelers en zeer technische spelers met een goede pols.

Padelracket met traanvorm

Deze rackets hebben de vorm van een druppel water en bieden de beste verhouding tussen controle en kracht. Daar ze een perfecte controle/vermogen-balans bieden, is dit het meest voorkomende racket bij allerlei types van spelers. Bij dit padelracket bevindt zich het gewicht mooi in het centrum.

Padelracket met diamantvorm

Het padelracket met diamantvorm is dan het meest offensieve racket van de drie. Bij dit racket primeert de kracht die wordt gegenereerd omwille van het zwaartepunt dat bij dit soort racket in de kop zit.

De diamant padel racket past dan ook het beste bij spelers die over een goeie volley beschikken.

Adidas padel rackets

Hoe zit dat met de buiten- en binnenkant van een padelracket?

Ook de materialen die aan de buitenkant en binnenin een padelracket worden gebruikt zijn verschillend.

De buitenkant van de meeste padelrackets zijn vervaardigd uit glasvezel, carbon, grafiet en titanium omwille van het feit dat dit lichte en sterke materialen zijn.

De kern bestaat uit een soort rubber en de meest gebruikte daarvan zijn EVA-rubber en schuimrubber. Heel kort hierover dit: EVA-rubber geniet de voorkeur van professionele padelspelers en wordt het meest gebruikt. Duurzaamheid en een uitstekende kracht/controle-verhouding zijn de grote voordelen van dit soort rubber.

Het gewicht speelt ook een rol!

Om het nog wat complexer te maken, heb je padelrackets ook in verschillende gewichten. Toch is het hier wat makkelijker om het gewicht dat bij je past, te selecteren.

  • Als beginner kies je best voor een racket onder de 350 gram. Bij dit gewicht krijg je een goede balans tussen kracht en controle voor een snelle progressie.
  • Ben je echt op zoek naar kracht, kies dan voor een racket tussen de 360 en 375 gram.

Welk padel racket best kopen of welk racket past nu het best bij mij?

Volg bij het kiezen en kopen van een padel racket dat bij jou past, onderstaande aanbevelingen. Hou weliswaar ook rekening met het gewicht zoals hierboven net beschreven!

  • Beginnend speler: kies een racket dat controle biedt (rond).
  • Gevorderd offensief speler: kies voor kracht (diamant)
  • Gevorderd defensief speler: kies voor een goeie balans tussen kracht en controle (traan)

Naast het racket, zijn schoenen ook heel belangrijk. Lees zeker ook eens dit bericht met aanbevelingen die je best volgt bij het kiezen van goeie schoenen om padel mee te spelen!

Waar kan ik padelmateriaal kopen?

Voor alle materiaal om padel te spelen kan je uiteraard terecht bij een speciaalzaak. Daarnaast heb je ook heel wat online stores waar je veelal tegen betere prijzen wordt bediend. Hieronder een webwinkel waarmee wij graag werken en waar je kwaliteitsmerken kan vinden tegen goeie prijzen! Spendeer wat tijd bij het vergelijken en op zoek gaan naar het padel racket dat het beste bij jou past. Koop uiteraard altijd binnen je budget. Een duur racket kopen om padel mee te spelen is geen must en maakt je daarom ook geen beter speler!

Noteer ook dat je bij BV Padel padelrackets op test kan vragen wat toch altijd aangewezen is.


Algemene banner BV Padel, alle padelmateriaal onder één dak

Check alle artikelen uit onderstaande categorieën

Volg en like ons aub:
fb-share-icon