Padel racket testen

Hoe een padelracket testen!

12/11/2020

We raden ALTIJD aan om een padelracket te testen alvorens te kopen! Alleen door rackets te testen, weet je hoe ze aanvoelen en wat je krijgt bij overgaan tot een aankoop. Maar wat is nu de beste manier om een padelracket te testen? Hier geven we enkele suggesties!

Ga om te beginnen, niet af op je voorkeur van kleuren en ontwerp van de rackets. Een geel racket is niet beter dan een rood. Uiteraard zit marketing al volop achter het stimuleren van de verkoop van padelmateriaal en vind je ze ondertussen in alle geuren en kleuren.

Wanneer je er in slaagde padelrackets te bemachtigen om te testen (op de club of via je sportwinkel), neem dan alle rackets zeker allemaal mee wanneer je gaat oefenen of spelen zodat je de één na de andere kan testen.

Neem geen 10 rackets mee maar beperk je tot 3 of 4. Als je teveel rackets test, kan je je onmogelijk nog herinneren hoe het eerste racket aanvoelde na er 10 getest te hebben.

Drie belangrijke dingen die je zeker moet bekijken bij het testen van een padelracket.

Ten eerste is er het GEWICHT. Veelal staat het gewicht op het frame van het padelracket genoteerd. Indien niet kan je dat gewoon met een keukenweegschaal wegen. Let wel dat je het lint bij het wegen op het handvat van het racket legt en meeweegt. Om appels met appels te vergelijken, is het is ook belangrijk dat alle rackets hetzelfde aantal overgrips hebben.

Als tweede check je zeker ook de BALANS van de rackets. Dit kan je gewoon bovenop het net of je wijsvinger doen. Bedoeling is van uit te zoeken of het zwaartepunt zich in de kop van het racket bevindt, eerder naar het handvat toe of het racket gelijkmatig uitgebalanceerd is.

Ten derde test je de HARDHEID van het padelracket. De eenvoudigste manier om dat te doen is het racket gewoon tegen je hand te slaan. Je zal zeker een verschil in geluid en gevoel vaststellen.

Nu is het moment aangebroken om enkele ballen met de rackets te slaan.

Padel racket testen en alle slagen uitproberen

Ga nu ballen slaan en test daarbij verschillende slagen.

  1. Sla enkele gewone ballen met je partner
  2. Test je volleys aan het net
  3. En vergeet ook de bandejas, viboras en smashes niet om het gevoel te krijgen over de kracht die de rackets genereren.

Oefen op elk van de bovenvermelde slagen zeker een 5-tal minuten. Heb je 4 rackets om te testen, dan ben je hier al een heel uur mee bezig. Kan je de rackets voor enkele dagen behouden, dan is het aangeraden deze serie een volgende dag nog eens te herhalen. Bij al deze oefeningen ga je dus op zoek naar welke kracht, controle en comfort ieder racket je te bieden heeft.

Sandy van de Padel School geeft in de video hieronder enkele suggesties.

Nu ben je zeker klaar om het racket dat het beste bij je past, te selecteren. Probeer echter zo objectief mogelijk te zijn bij het kiezen van een nieuw racket. Het kan erg verleidelijk zijn om enthousiast te worden over het gevoel van een nieuw racket, maar als je geen spijt wilt hebben van die aankoop kort daarna, ga dan niet af op kleur en design maar doe de bovenstaande testen zeer grondig!

Soorten padelrackets

Adidas padel rackets

Alles over de vormen en andere eigenschappen van padelrackets kan je nog eens nalezen in één van onze eerste artikels “Welk racket kopen voor padel? Welk racket past het best bij mij?

Geld besparen

Bespaar geld bij de aankoop van een padel racket

Padelrackets kosten heel wat geld en als je pas met padel start, is het begrijpelijk dat je niet al te veel geld wil uitgeven aan je eerste racket. Toch zijn er manieren om met een schappelijk budget naar de betere rackets op zoek te gaan.

Hoe je geld kunt besparen op je eerste padelracket lees je binnenkort in een vervolgartikel “Je eerste padelracket kopen – en geld besparen“. Stay tuned en like alvast onze facebookpagina om daarvan automatisch een melding te krijgen.

Je eigen uitrusting om padel te spelen al gevonden?

Rackets vind je op vele plaatsen maar bij BV Padel (onderstaande link) kan je makkelijk test rackets vragen. Probeer ze uit vooraleer je koopt!

Algemene banner BV Padel, alle padelmateriaal onder één dak
Volg en like ons aub:
fb-share-icon