Het belang van padel te spelen met een bril

22/02/2021

Waarom is een bril belangrijk om padel te spelen?

Een bril dragen om te sporten is niet altijd aangenaam. Toch zijn er wel enkele redenen waarom het aangeraden is om padel met een bril te spelen.

Geschatte leestijd: 3 minuten

De eerste is zeker de meest voor de hand liggende.

Er staat een mooie zon, er komt een hoge bal naar je toe die je wil afmaken. Het punt is sowieso van jou, ja toch? Maar … verdomde zon! Wat doe je daar op dit uur? Wie kan er op dit moment denken aan het verlichten en opwarmen van onze planeet als ik het matchpoint ga halen! Je bent verblind en in plaats van de bal te raken, raak je de lucht of sla je die los in het net.

Nou, je hebt al de eerste reden waarom je een zonnebril zou moeten dragen om padel te spelen.

De lenzen van je padel-zonnebril beschermen je tegen ultraviolet licht en

verblinding door de zon.

Naast het probleem van de zon, heb je hier nog een tweede reden.

Je hebt de eerste set met 6-4 gewonnen, maar verloor de tweede met 3-6. In de derde en beslissende set gaat het gelijk op en is het 4-4. Je hebt zojuist een punt gewonnen dat 30-40 in jouw voordeel oplevert. Een belangrijk breakpoint dat je praktisch zeker de overwinning garandeert, want de volgende keer is het de beurt aan je partner om te serveren die in de laatste drie maanden geen service heeft verloren. Een volley komt je richting uit en gooit je letterlijk naar de bal. Je hebt zojuist een onmogelijke backhand-bal teruggeslagen maar bent uit balans geraakt en op de grond gevallen. Je tegenstander is niet bereid dat punt te verliezen en beslist die terug naar jou te spelen net terwijl je terug opstaat. Auw! De bal los in het gezicht en in het ergste geval in het oog.

Huilend van de pijn ga je op de grond … Je kunt het spel niet afmaken en je bent bang dat het erg is …

Oké, dit is wel een macabere gedachte, maar … we hebben het toch al dikwijls op de club gezien en ons door velen laten vertellen. De bal gaat veelal snel over en weer en spelers staan ook redelijk dicht bij elkaar in vergelijking met bijvoorbeeld tennis.

Met dit kleine “horrorverhaal” hebben we wellicht de belangrijkste reden uitgelegd waarom een bril belangrijk (heel belangrijk) is om padel te spelen.

We willen jullie hiermee uiteraard niet bang maken en vragen om met veiligheidsbril naar de padelbaan te gaan. Helemaal niet! De statistieken tonen ons dat zeer weinig voorkomt.

Zonnebrillen zijn gemaakt van schokbestendige materialen, en kunnen jezelf dus veel problemen besparen als je ze gebruikt.

En jawel hoor, er is ook nog een derde reden.

Zonnebrillen zijn, afgezien van hun gezondheidsvoordelen, een modeaccessoire zoals vele anderen: gekleurde t-shirts, flashy sportschoenen, polsbandjes, enz.

Het is heel goed mogelijk dat als je een coole bril op de padelbaan draagt, ze je zullen vragen waar je hem hebt gekocht.

Welke bril kiezen om padel te spelen?

Ook voor padel zijn fabrikanten, zonnebrillen op de markt gaan brengen. Eén van de bekendste merken onder padel spelers is het merk Addictive.

Addictive logo

De Addictive brillen zijn gespecialiseerd en geoptimaliseerd voor padelspelers en gebruiken dezelfde technologie als echte veiligheidsbrillen.

Ze zijn niet goedkoop maar ook niet overdreven duur. Sowieso een aanrader voor wie op zoek is naar een goeie sportzonnebril en belang hecht aan de veiligheid van de ogen.

Uiteraard biedt een gewone zonnebril ook al heel wat bescherming maar een sportbril zit meestal vaster op je hoofd. Voor iets minder geld, vind je ook bij bol.com goeie en mooie sportbrillen.

We hopen dat we je met deze drie argumenten hebben overtuigd om een ​​beschermende bril te dragen als je padel gaat spelen. Je ogen zullen je dankbaar zijn!

Vind hier alle blogartikelen gegroepeerd per categorie

Volg en like ons aub:
fb-share-icon