Video-analyse voor padelspelers

Professioneel advies ter verbetering van die moeilijke bandeja

02/10/2020

Ter verbetering van je bandeja kan een video-analyse interessant zijn. Het is een moeilijke slag in padel waarbij het heel gemakkelijk is om in enkele slechte gewoonten te vervallen.

Video-analyse voor padelspelers

In onderstaande video wordt deze keer een technische analyse gedaan van de bandeja van Rieko Maruyama. Rieko stuurde opnames ervan naar de Padel School waarvan Sandy een korte ontleding doet en daarna enkele aanbevelingen maakt ter verbetering van haar bandeja.

Aandachtspunten voor een goede bandeja

  • Eerst en vooral is het belangrijk van de arm redelijk gestrekt te houden. Het buigen van de achterarm is heel gebruikelijk en spelers doen dit vaak onbewust!
  • Daarnaast zijn er nog 3 andere tips die we jullie eerder al gaven. Bekijk nog eens het artikel met 3 andere belangrijke tips om de bandeja goed uit te voeren.

Wat moet Rieko doen ter verbetering van haar bandeja?

Wat is het verschil tussen een bandeja en een vibora?

Nu je de bandeja kent, verwijzen we ook graag nog even naar de vibora. Opnieuw één van die slagen in padel met een rare naam. Ontdek beide slagen in het artikel “Verschil tussen een bandeja en een vibora?

Zelf geïnteresseerd in een analyse ter verbetering van je padeltechniek?

Heb je moeite met een bepaald schot? Weet je niet goed wat je verkeerd doet? Dan kan je (weliswaar tegen betaling) technische coaching krijgen door Sandy Farquharson.

Maak in dat geval een video van jezelf en stuur die naar The Padel School. Ze zullen je opname ontleden en je gedetailleerde technische feedback geven in de vorm van een korte video die ze je terugsturen. Aan de hand van de aanbevelingen kan je dan aan het werk. Heb je al een lesgever, dan kan je uiteraard bij die persoon ten rade gaan.


Alle blogartikelen gegroepeerd per categorie

Op zoek naar je eigen uitrusting om padel te spelen?

Link naar bol.com padel
GIF met link naar de website van TennisDirect.be
Volg en like ons aub:
fb-share-icon