tennisspeler tegen padelspeler

Tennis en Padel – Hoe goeie tennisspelers verslaan in padel?

18/09/2020

Tennis en padel zijn totaal andere sporten. Toch is het zo dat als je padel nog aan het leren bent, het meestal moeilijk is om goeie tennisspelers te verslaan. Ze spelen veelal snel en zijn gewend om volleys te slaan en aan te vallen. Toch is het niet zo dat goeie tennisspelers automatisch ook goeie padelspelers zijn.

tennisspeler Rafael Nadal tegen padelspeler

Wat doen tennisspelers graag, wat hebben ze daarentegen niet zo graag en wat kan je doen om ze te verslaan?

De volley en positie aan het net zijn zeker de meeste comfortabele dingen voor tennisspelers omdat de techniek zo gelijkaardig is aan die van tennis. Daarbij slaan ze ook zeer graag hard op hoge ballen.

Toch is er tussen tennis en padel een zeer groot tactisch verschil en kan je goeie tennisspelers, in padel makkelijk het leven zuur maken

Waar ze veel moeilijkheden mee hebben, zijn de ballen tegen het glas. In vele gevallen staan ze bij het terugslaan van dat soort ballen, niet in de goede positie en gebruiken ze vaak de verkeerde techniek.

Ook geduld is een deugd die ze niet altijd hebben. Het snel aan het net willen geraken, speelt zeker ook niet in hun voordeel. Herinner je nog het aspect geduld uit het artikel “De BESTE manier om een WINNENDE bal te slaan in padel!”.

Daar ze graag aggressief smashen en daarbij niet alle padelslagen zoals de bandeja en vibora kennen, hebben ze hier zeker ook een nadeel.

Hoe gebruik je die dingen nu in een wedstrijd?

Bekijk aandachtig deze video waarna je het tennisspelers zeker heel wat moeilijker zal kunnen maken om een wedstrijd te winnen.

In deze video toont Sandy hoe je goeie tennisspelers toch kan verslaan in padel!

Onthou dit statement ten allen tijde!

Je beste vrienden in padel zijn de zijmuren! Probeer ze zoveel mogelijk te gebruiken om je tegenstrevers onder druk te zetten.

Check alle artikelen uit onderstaande categorieën

Op zoek naar je eigen uitrusting om padel te spelen?

Algemene banner BV Padel, alle padelmateriaal onder één dak
Volg en like ons aub:
fb-share-icon