basisstappen van een goeie bandeja

Padel bandeja – Wat is een bandeja en hoe voer je die goed uit?

31/08/2020

In deze video legt Sandy één van de moeilijkere padelshots uit om aan te leren: de BANDEJA.

basisstappen van een goeie bandeja

De bandeja moet je zien als een defensieve smash met als voornaamste doel om je positie aan het net terug te gaan innemen.

De basisstappen van de bandeja zijn de volgende:

  • Draai je lichaam vroeg
  • Breng het racket hoog naar achter alsook naar boven gericht
  • Zet je voeten in een goeie stabiele positie
  • Raak de bal voor je lichaam ongeveer op ooghoogte
  • Ga na het slaan snel terug naar het net

Zoals bij de meeste schoten is de sleutel de voorbereiding. Een vroege voorbereiding brengt je snel in een goede positie om de bandeja te slaan en maakt het gemakkelijker om de rest van de tips te volgen.

De bandeja (zoals de meeste andere) vereist echt oefening. Je kunt niet zomaar verwachten dat je dit in één van je eerste wedstrijden zal kunnen brengen, want bij deze slag draait alles rond vertrouwen. Oefen in je eentje (zoals op deze video te zien is) of vraag een vriend/coach om je enkele ballen toe te spelen. Eenmaal je het vertrouwen hebt en een goeie bandeja kan slaan, is het zeker een excellente slag om in je arsenaal te hebben!

3 tips voor een betere bandeja

De bandeja in padel is een van de moeilijkste slagen om te slaan en spelers zijn vaak zo gefocust op de specifieke techniek dat ze deze 3 belangrijke tips over beweging en contactrichting vergeten. De bandeja wordt tactisch gespeeld om de positie op het veld te behouden, dus is het logisch dat de beweging een van de belangrijkste overwegingen is voor dit padelschot.

  • Beweeg onmiddellijk van zodra je ziet dat je tegenstrever een lob gaat slaan.
  • Raak de bal zeker voor je lichaam om meest controle te hebben.
  • Ga ook zeker zo snel mogelijk terug naar het net om de gewonnen aanvalspositie opnieuw in te nemen!

2 verschillende technieken

De video hieronder illustreert 2 verschillende, maar effectieve manieren om de bandeja te slaan. Professionele spelers gebruiken beide bandeja’s, afhankelijk van de situatie. Hier leggen we de techniek uit van het slaan van een bandeja met gebruik van het bovenlichaam en vervolgens het gebruik van de pols. Probeer eerst vertrouwen te krijgen met de bovenlichaamtechniek, en ga pas daarna beginnen met het leren van de polstechniek.

Link naar Bol.com padel artikelen

Check alle artikelen uit onderstaande categorieën

Volg en like ons aub:
fb-share-icon