Shotgun ballenmachine voor padel en tennis

ShotGun I – DE ballenmachine voor padel ontworpen door spelers en coaches

24/07/2023

De ShotGun ballenmachine voor padel werd ontwikkeld door Magnus Jansson; een camera-uitvinder, skateboarder en padelliefhebber uit Zweden. Ze is volledig ‘Made in Sweden’ wat meteen ook betekent dat je kwaliteit in huis haalt.

Ze selecteerden padelcoaches, beginnende spelers en professionele padelspelers en vroegen hen wat vanuit hun perspectief belangrijkst was aan dergelijke ballenmachine. Het belangrijkste voor iedereen, was een betrouwbare machine die gemakkelijk te gebruiken is. Anderen wilden dan ook graag een continue baltoevoer met dynamische oefeningen. Beginnende spelers vonden dan vooraf ingestelde programma’s zeker een must. Voor de professionals waren aanpasbaarheid en diversiteit van de baltrajecten dan weer belangrijk en voor de trainers, een afstandsbediening zodat ze de studenten vanuit elke hoek kunnen bekijken.

Het resultaat hiervan is de ShotGun ballenmachine geworden die voor padel werd ontwikkeld maar uiteraard ook voor tennis kan ingezet worden.

Makkelijk te gebruiken

Op afstand bestuurbaar met 6 voorgeprogrammeerde trainingsmodi, klaar voor gebruik, wat het gemakkelijk maakt voor beginners. Verhoog voor gevorderde spelers eenvoudig de frequentie of het vermogen om de training intenser te maken. Aangedreven door een batterij met een capaciteit van 6 uur = geen kabel nodig die in de weg zit.

Dynamische balvoeding

De machine varieert het aangeven van ballen naar verschillende landingsplaatsen. Hierdoor voelt het aan als een echt spel, waarbij je de landing van de bal nooit kunt voorspellen, in tegenstelling tot een machine met stationaire baltoevoer. Bovendien is dit de enige ballenmachine met hoogtevariatie in hetzelfde programma! Dit vereist meer beweging van de speler, wat het voetenwerk en de algehele training zal verbeteren.

Betrouwbaar als geen ander

Dankzij zorgvuldig gekozen componenten is de SHOTGUN gebouwd om zeer lang mee te gaan. Op meer dan 70 locaties wordt de machine gemiddeld 4 uur per dag gebruikt en is het nog nooit kapot gegaan. In geval van fouten zullen we u ma-vr live ondersteunen. Indien de machine gerepareerd moet worden, zullen we u tijdens de reparatie compenseren met een nieuwe machine.

Wat kost deze ShotGun I ballenmachine en wat krijg je voor je geld?

De ShotGun is van u voor 3.500€ excl BTW en transport.

  • Technische ondersteuning van maandag t.e.m. vrijdag
  • Coaching voor uw staff en trainers
  • Acculader, afstandsbediening en gebruiksaanwijzing
  • Paneel met korte instructies
  • 6-uren op batterij
  • Capaciteit van 180 ballen
  • 1 jaar garantie op alle onderdelen inclusief batterij
  • Advies over hoe makkelijk de machine verhuren

Het ‘Made in Sweden’-label, staat garant voor kwaliteit.

Laat de Shotgun ballen aangeven en ga als trainer naast je leerlingen staan. Corrigeer hun techniek en lichaamspositie terwijl je dicht bij hen staat!

Vraag hier een demo van deze ballenmachine aan

Laat dit veld blanco

ShotGun I – DE ballenmachine voor padel & tennis

Verhoog het aantal boekingen op uw club met de beste apparatuur op de markt. Meer dan 70 locaties in Zweden en andere landen, gebruiken de machine dagelijks en genereren door verhuur, een gemiddeld extra inkomen van zo’n € 2.000/maand. Met de Playtomic app kan je een verhuur voor je leden, naar het schijnt makkelijk opzetten.

De shotgun is een ballenmachine ontwokkeld voor padel en tennis

Hoe kunnen padel coaches en trainers deze ballenmachine gebruiken?

Kom veel dichter bij je spelers om ze instructies te geven en laat de machine de ballen aangeven. Hierdoor kunt u zich beter concentreren op het coachen van uw leerlingen van dichtbij en vanuit meerdere hoeken. Wees creatief door de Shotgun op nieuwe manieren te gebruiken voor je lessen.

In de video hieronder, geeft Sandy van The Padel School enkele ideëen. Alleen jammer dat hij de ShotGun niet gebruikt. De ShotGun is zeker makkelijker te gebruiken, dien je niet constant van plaats te veranderen en ook niet te kantelen om hoge ballen te kunnen oefenen.

Volleys, lobs en bandejas

De meest populaire trainingsmodus. Een van de unieke kenmerken van SHOTGUN I. Het kan een volley schieten en vervolgens een lob binnen slechts 2,8 seconden. De enige balmachine met verticale variatie in baltoevoer. Deze oefening kan echt zweterig worden!

Oefenen met de achterwand

Oefen je terugslagen op ballen vanaf de achterwand. Met de dynamische balaangeving zal de speler zich na deze oefening, in echte games veel comfortabeler voelen bij deze shots.

Volley Mix

Dit programma is uitstekend om vertrouwd te raken met je volleys. De Shotgun zal horizontale salvo’s willekeurig op willekeurige plaatsen aangeven. Geweldig voor het verbeteren van forehand-, backhand-volleys en het voetenwerk.

Forehand en backhand

Ook voor het simpelweg verbeteren van gewone forehands en backhands is de Shotgun je perfect partner. Gebruik hier verschillende snelheden van de machine om trage en snellere ballen te retourneren.

Wees creatief met de Shotgun

Plaats de machine eens links en rechts in het veld voor verschillende oefeningen. Draai ze bijvoorbeeld ook eens een beetje om opslagreturns te oefenen.

Met wat creativiteit kan je snel heel wat meer oefeningen bedenken en je leerlingen heel wat variëteit bieden in je trainingen.

Andere artikelen met oefeningen of info over de slagen in padel, vind je hier gegroepeerd per categorie

Volg en like ons aub:
fb-share-icon