jong meisje slaat in padel een winnende smash

De BESTE manier om in padel een WINNENDE bal te slaan!

17/09/2020

In padel een winnende bal slaan is geen sinecure. Hoe hoger je niveau, hoe moeilijker het is om het punt te winnen (daarom kunnen WPT-punten makkelijk 30 tot 40 shots duren !!) en in dit artikel en video hieronder, leggen we de te volgen strategie uit om die winnende bal te slaan!

jong meisje slaat in padel een winnende smash

“Het is in padel erg moeilijk om het punt van achteren te winnen (tenzij je tegenstander een fout maakt), dus moet je tactisch nadenken en spelen – goed begrijpen wanneer je die winnende bal nu kan slaan, is heel belangrijk”, Sandy (The Padel School).

In padel gaat het niet over de ballen harder slaan dan je tegenstrevers, maar over je tegenstander strategisch in een moeilijke positie brengen terwijl je jezelf in een meer voordelige positie op het veld brengt!

De 3 tips om in padel een winnende bal te slaan, zijn:

Geduld

In padel is het niet makkelijk om onmiddellijk een winnende bal te slaan en is geduld nodig. In tennis is dat makkelijker. Sla je een bal langs je tegenstrever, dan maak je het punt. Daar je in padel in een kooi speelt, kan die bal nog terugkomen. Wacht dus geduldig af tot je je tegenstrevers schaakmat hebt gezet vooraleer voor een winnende bal te gaan.

Let op je tegenstanders

Kijk niet enkel naar de bal maar hou constant de positie van de tegenspelers in de gaten. Staan zij in een verdedigende opstelling, iemand in niemandsland of staan ze goed opgesteld om een lob te spelen? Hoe is hun racketpositie bij de voorbereiding van de bal die ze gaan retourneren en welke armbeweging maken ze. Je eigen positie op het veld en de bal die je moet terugspelen, dienen telkens afgestemd te zijn op de positie van je tegenspelers.

Beweeg snel richting het net

Na het slaan van een goede en moeilijke bal, waarbij je je tegenstrevers in de verdediging hebt gedrukt en zij slechts een zwakke bal kunnen terugspelen, beweeg je best onmiddellijk naar het net omdat dat de beste plaats is om makkelijk die winnende bal te slaan. Kan een winnende bal niet onmiddellijk, ga dan voor een voorzichtige volley en behoud je plaats aan het net.

Wil je in padel die winnende bal slaan, dan zijn deze 3 tips zeer belangrijk. Wacht geduldig af, bouw het punt op en doe de kans op het slaan van een winnende bal constant groeien tijdens de balwisseling. Ga pas over tot die winnende slag indien je tegenstrever een zwakke bal retourneert.

Check alle artikelen uit onderstaande categorieën

Op zoek naar je eigen uitrusting om padel te spelen?

Link naar bol.com padel
GIF met link naar de website van TennisDirect.be
Volg en like ons aub:
fb-share-icon