Opwarming padelspeler

Hoe doe je een goeie opwarming vooraleer je een padelwedstrijd begint?

20/08/2020

In dit artikel hebben we het over hoe je een goeie opwarming doet vooraleer je een padelwedstrijd gaat beginnen. Als bonus, vind je onderaan ook enkele videos met goeie trainingsoefening die je ook tijdens je opwarming kan inbouwen.

Overal waar je naar padel gaat kijken zie je meestal dezelfde manieren van opwarmen, als er tenminste al wat wordt opgewarmd of ingespeeld.

Veelal gaan spelers vanaf het eerste moment harde ballen slaan en wordt er niet echt gewerkt met een gestructureerde opwarming. Ballen gaan overal naartoe, spelers staan in niemandsland of op plaatsen waar je eigenlijk niet hoeft te staan.

Een goeie opwarming volgt een bepaalde structuur die je moet toelaten onmiddellijk een bepaald ritme en gevoel te krijgen. Opwarmen moet je de gelegenheid geven om een goed gevoel van het tapijt en de ballen te krijgen alsook je slagen te oefenen. Zonder structuur, warm je wel degelijk je lichaam op maar vergeet je eigenlijk je slagen te oefenen en gevoel te krijgen! Het zorgt er terzelfdertijd ook voor dat je de wedstrijd op volle kracht zal kunnen beginnen en dat niet gebeurt nadat je reeds 4-0 achterstaat.

Korte maar gestructureerde opwarming voor je de padelwedstrijd begint

Een opwarming van een vijftal minuten is meestal voldoende om dat goeie gevoel te gaan vinden maar doe dat zeker door een goeie structuur te volgen.

  1. Sla in eerste instantie zachte en gewone ballen naar elkaar. Doe dat eerst vanop korte afstand van elkaar (hoeft niet noodzakelijk) en ga daarna telkens wat achteruit om de shots langer te maken.
  2. Eenmaal achteraan het veld, laat je best ook eens enkele ballen tegen het glas gaan vooraleer je die terugslaat.
  3. Ga hierna om beurt enkele volleys aan het net doen en eindig jouw beurt met enkele smashes. Begin met eenvoudige slagen en ga daarna pas over tot de meer agressieve ballen.

Doe er met je opwarming dus alles aan om de eerste set niet als opwarming te moeten gebruiken. Omdat je in padel, een game of set zo snel kan verliezen is een goeie opwarming op het veld dan ook zeer belangrijk.

In deze video analyseert Sandy een WARM UP !! Veel spelers worstelen met een goede start van hun padelwedstrijd en dit heeft vooral te maken met geen of de verkeerde opwarming!

Padel – trainingsoefeningen

En kijk zeker ook eens naar deze 2 videos met voorbeelden van trainingsoefeningen die je kan doen en die je deels bij een opwarming.

5 redenen om de opwarming niet over te slaan!

Klik op onderstaande afbeelding en lees waarom je de opwarming zeker nooit mag overslaan.

In padel sla je de opwarming en het stretchen nooit over!

Check alle andere artikelen uit onderstaande categorieën

Volg en like ons aub:
fb-share-icon