Padel opslag onder de heup

Padel – te volgens regels bij de opslag

24/08/2020

Over aan welke regels de opslag bij padel dient te voldoen, is op het veld soms heel wat verwarring aanwezig. In dit artikel leggen we die kort even uit.

Padel opslag onder de heup

Opslagregels padel kort samengevat

  1. Bij padel dien je altijd onderhands op te slaan
  2. De bal moet bij de opslag eerst achter de servicelijn botsen
  3. Raak de bal altijd onder heuphoogte
  4. Speel de bal altijd diagonaal
  5. Vooraleer je de bal raakt, mag geen enkele voet, de servicelijn overschrijden.
  6. De bal moet diagonaal in het servicevak van de tegenstander, eerst de grond raken en mag daarna het hekken niet raken (glas wel)

De ontvanger beslist zelf of hij de bal terugslaat voor of nadat de bal eventueel nog het zij- en/of achterglas raakt, maar uiteraard wel vooraleer de bal voor de tweede keer de grond raakt.

Indien bij padel, de opslag niet aan bovenstaande regels voldoet, dan is het een foutieve opslag en geeft de speler een tweede opslag of maakte deze een dubbele fout.

LET service

Wanneer de bal bij opslag, het net raakt, dan de grond en vervolgens, vóór de tweede bots, het hekken, is dit een foutieve opslag. Raakt de bal het net, de grond en daarna het hekken niet, dan mag deze opslag (eerste of tweede) opnieuw gedaan worden (= LET-service).

In dit document vind je nog eens een volledig overzicht van alle spelregels en normen die bij padel gelden.

In onderstaande video, legt Sandy ook alles nog eens duidelijk uit.

Let ook zeker op de uitleg die hij geeft over hoe je de bal bij de opslag toch van buiten je eigen servicegebied van het padelveld mag serveren. Wellicht iets wat velen niet weten!

Nu je de regels kent, verwijzen we je graag door naar het artikel waarin we je uitleggen waarom je de opslag bij padel niet te ingewikkeld hoeft te maken. Hou de opslag bij padel gewoonweg simpel!

Nog op zoek naar je eigen materiaal om padel te spelen, kijk dan zeker eens op onderstaande webshop van BV Padel, de officiële verdeler van Padelnuestro in België.

Algemene banner BV Padel, alle padelmateriaal onder één dak

Check alle artikelen uit onderstaande categorieën

Volg en like ons aub:
fb-share-icon