Hamergreep (continental grip) padelracket

Hoe het padelracket correct vasthouden?

09/11/2020

Als je twijfelt over hoe je het padelracket correct moet vasthouden, dan leren we je in deze post hoe je dat best doet en wat de voordelen er van zijn. Eén bepaalde grip zal je toelaten van alle slagen goed uit te voeren, aan te leren en als beginnend padelspeler, je niveau te verbeteren.

De voordelen van het correct vasthouden van het padelracket

Om het padelracket correct vast te houden, wordt aanbevolen om één enkele manier te gebruiken die handig is voor de meeste slagen. Aangezien de afstanden in padel erg klein zijn en de bal snel aankomt, is er geen tijd om telkens je grip te veranderen. Het als beginner veel draaien van je racket tijdens de punten is tevens een slecht idee omdat het je niet toelaat van een goed basisspel te leren ontwikkelen. Gevorderde spelers doen dit wel nu en dan, maar laat ons dit voor dit artikel even negeren.

Om deze redenen is de grip die we aanbevelen de “CONTINENTALE GRIP” of “HAMERGREEP”.

Deze grip heeft daarenboven ook verschillende opmerkelijke voordelen:

Helpt blessures te voorkomen

Teneerste is het een natuurlijke grip waarmee je zowel een opslag, forehand en backhand shots, volleys, lobs en smashes kunt slaan zonder negatieve gevolgen voor de gezondheid van onze elleboog. De continentale grip is een erg handige manier om padel te spelen zonder de grip constant te moeten veranderen. In een eerder artikel hadden we het al eens over een “tenniselleboog vermijden bij padel”.

Helpt fouten te voorkomen

Omdat u de grip niet hoeft te veranderen, verspilt u daar dan ook geen tijd mee. Hieraan geen tijd verspelen, geeft je meer tijd om je volgende slag goed te kunnen voorbereiden. Bovendien zal je ook sneller kunnen reageren aan het net, wat een groot voordeel is bij volley tegen volleyconfrontaties.

Vergemakkelijkt het retourneren van lage ballen.

Padel lage bal terugslaan

Deze grip maakt het sowieso ook gemakkelijker om laag aankomende ballen terug te slaan. De continentale grip (hamergreep) is de gemakkelijkste manier om een laag schot dicht bij de grond te raken. Deze greep laat je nog steeds toe om een juiste hoek te maken om de bal over het net te “liften” en verder te gaan met de punt. Dit is natuurlijk een groot voordeel, aangezien de rivalen te allen tijde zullen proberen je te dwingen om lage ballen te verwerken.

Hoe het padelracket vasthouden?

  1. Plaats je hand op de rand van het racket.
  2. Schuif je hand van de rand van het racket naar het handvat.
  3. Sluit nu je hand om het handvat van je racket.

Dit zou nu moeten aanvoelen alsof je een hamer vasthoudt en met je racket een nagel in een stuk hout kan slaan.

Padelracket correct vasthouden in hamergreep of continentale grip

In het begin voelt deze hamergreep een beetje ongemakkelijk, maar het is gewoon een kwestie van tijd en oefening om je goed te voelen met deze grip. Het is de meest eenvoudige manier om een padelracket vast te houden en vanuit deze greep, alle soorten slagen makkelijk te kunnen uitvoeren.

Professionals variëren soms de manier waarop ze het padelracket vasthouden en veranderen de greep bij het uitvoeren van bepaalde slagen (vooral bij zeer hoge of lage ballen). Toch het is erg belangrijk om eerst padelervaring op te doen met een solide en comfortabele continentale grip alvorens te beginnen met mogelijke andere grepen!

Video – Hoe het padelracket vasthouden

Pas indien nodig, de dikte van de grip aan mbv een over- of ondergrip

In de video hierboven heeft Sandy het ook over de dikte van je handvat. Om problemen met de elleboog te vermijden is het zeker niet aangeraden met een te kleine of te grote grip te spelen.

Voor zover wij weten, worden alle padelrackets verkocht met handvaten van dezelfde dikte. Als die te klein is, dan is het best van een overgrip op je handvat aan te brengen. Je kan daarvoor overgrips voor tennis- of padelrackets gebruiken.

Naast overgrips bestaan ook ondergrips zoals de Hesacore hieronder afgebeeld. Deze grip zorgt er ook voor dat je je padelracket veel stabieler en correct gaat vasthouden en het minder makkelijk gaat draaien omwille van klamme handen.

De Noene padel antischok ondergrip beschermt de handen en armen dan beter tegen spanningen en trillingen die komen van van het slaan tegen de bal. De NOENE® GRIP is samengesteld uit een speciaal vibro-absorberend materiaal met een specifieke moleculaire structuur.

Klik op onderstaande afbeelding voor meer info of meerdere opties.

Overgrips
Hesacore overgrip
Hesacore
Shockout undergrip – absorbeert trillingen

Hoe de Hesacore grip installeren?

De Hesacore grip installeren is geen sinecore. Deze video legt jullie perfect uit hoe dat makkelijkst kan. Over de Hesacore grip dien je nadien zeker nog een overgrip te doen!

Hoe een overgrip aanbrengen?

Volg en like ons aub:
fb-share-icon