Soorten sportschoenen

Welke schoenen zijn goed voor padel?

20/07/2020

Zoals in iedere sport, is een goede schoen heel belangrijk. Heb je een goeie grip op de ondergrond dan ben je uiterst wendbaar. Zijn de zolen voorzien van een goeie schokdemping, dan vermijd je regelmatig voorkomende blessures. Waarop moet je letten wanneer je padelschoenen koopt? In dit artikel willen we je graag helpen bij het maken van de juiste keuze.

Verschillende soorten sportschoenen. Waarop moet je letten wanneer je nieuwe schoenen voor padel koopt?

Waarop moet je letten wanneer je nieuwe padelschoenen koopt?

Het goeie racket kiezen is een belangrijke stap bij het starten met padel maar een goede padelschoen kopen is uiteindelijk nog belangrijker dan het racket of de padelballen waarmee je speelt.

Let bij het kiezen van een goede sportschoen voor padel, op volgende dingen:

  • Profiel van de zool
  • Demping in de zool
  • Comfort en stabiliteit
  • Goeie schoenmaat

Lees dit artikel aandachtig, want padel spelen doe je niet met om het even welke schoen! Regelmatig zien we spelers met hardloop-, volleyschoenen of sneakers op het terrein. Helaas is dit ten stelligste af te raden. Lopen doe je toch ook niet met voetbalschoenen!?

Kies in eerste instantie schoenen specifiek voor padel.

Het spelen met de verkeerde schoenen kan leiden tot blessures en dat willen we allemaal vermijden, toch? Padel is een sport die fysiologisch zware eisen stelt aan het lichaam en dan vooral de onderbenen en enkels. Met het geschikte schoeisel verminder je sowieso de risico’s op blessures. Niet voor niets, ontwikkelen fabrikanten specifieke schoenen voor iedere sport, en zijn er dus ook padelschoenen. Let vooral op de flexibiliteit, breedte en grip van de schoen!

Kies de passende zool voor je padelschoen.

Eigenlijk bestaan er 3 types schoenzolen binnen het gamma van schoenen voor padel.

  • Klei of gravel (visgraat)
  • Omni
  • Gemengd

Elk type heeft voor- en nadelen maar allen, zijn ze ontworpen om het maximale uit je padelspel te halen.

De kleizool wordt momenteel het meest gebruikt en is zeer populair bij professionele spelers omwille van de zeer hoge grip die ze bieden. Ze is ook best geschikt voor een tapijt (met zand) ondergrond.

De omni-zool kan je herkennen aan zijn karakteristieke stippen en zijn dan ook beter indien je op verschillende soorten ondergrond gaat spelen.

De gemengde zool is dan een combinatie van bovengenoemde profielen en bieden een ideale combinatie tussen comfort en grip op het veld.

Let zeker ook op de demping die de padelschoen biedt!

Uiteindelijk speel je padel toch op een redelijk harde ondergrond. Om je enkels en knieën te ontlasten is het daarom aangewezen om een schoen te kiezen die een goeie schokabsorptie heeft.

Vond je of heb je een schoen die weinig schokdemping heeft onder de hiel maar zie je die bepaalde schoen zo graag dat je er per sé mee wil spelen? Bekijk dan zeker eens de advertentie hieronder. Dit soort zolen past in iedere schoen en biedt een heel goeie bescherming voor je enkels en knieën!

Shockout inlegzool voor sport- en dus ook padelschoenen

Voorbeeld van Shockout inlegzool voor sport
Klik en zie wat deze zolen bij ilovepadel.be kosten

Deze inlegzolen zijn gemaakt van schuim met een hoge dichtheid, opvallende elasticiteit, veerkracht en stevigheid. Het is een zacht, rubberachtig schuim dat met zijn onmiddellijke veerkracht voldoet aan de vraag naar comfort. Dankzij de hoge dichtheid voorkomt het vermoeidheid en zorgt het voor een geweldige schokdemping.

Bovendien wordt een speciaal materiaal gebruikt voor de absorptie van negatieve trillingen en de druk van stevige impacten dempt bij het uitvoeren van fysieke activiteiten. Het ergonomische ontwerp zorgt voor een hoog comfort, waardoor stress en belasting van de voetzool en achillespees tot een minimum worden beperkt.

Wij gebruiken ze zelf in onze padelschoenen en kunnen ze u zeker aanraden!

Kies voor je padelschoenen een halve maat meer dan je normale schoenmaat.

Om je voeten in de schoenen, een kleine marge ruimte te geven voor rem-, zijwaartse bewegingen en alle andere eisen die padel stelt, raadt menig specialist aan om je padelschoen een halve maat groter te nemen dan de maat van je dagelijkse schoenen.

Uiteraard speelt bij je keuze van een padelschoen, het emotionele en visuele ook een rol maar volg zeker alle hierboven gegeven adviezen en ga op zoek naar een schoen die aan deze eisen voldoet!

Check alle artikelen uit onderstaande categorieën

Volg en like ons aub:
fb-share-icon