Padel spelen met tennisballen? In geen geval!

23/07/2020

Padelballen zien er hetzelfde uit als tennisballen. Dat klopt, maar toch zijn ze redelijk anders. Hun afmetingen zijn dezelfde maar het verschil zit hem in de druk van de ballen en de materialen waaruit ze zijn gemaakt. Kan je padel spelen met tennisballen? Net onder de afbeelding vind je al meteen het antwoord.

Padel spelen met tennisballen? Niet aan te raden!

Tennisballen zijn dus zeker een afrader! De padelrackets zijn er niet voor gemaakt en het spelen met tennisballen kan ook leiden tot overbelasting van de onderarmen, ellebogen en polsen door te zware impacten.

Afhankelijk van je spelniveau, kan je kiezen uit verschillende soorten padelballen. Voor beginners raden we aan te starten met ballen zonder druk. Deze ballen botsen iets minder maar zorgen voor een spel dat iets trager is en hebben ook een grotere levensduur dan drukballen.

Ben je reeds een gevorderd speler, dan speel je wellicht liever met ballen die een sneller spel genereren en eigenlijk ook meer controle bieden. Jullie gaan dan best voor ballen onder druk. Noteer wel dat deze niet zo lang goed blijven als drukloze ballen en je er gemiddeld 4 à 5 wedstrijden kan meespelen. Daarna vervang je die best.

Wil je je speltechniek verbeteren, dan moet je er in eerste instantie voor zorgen dat je met het geschikte materiaal speelt:

Padel spelen met tennisballen? Nee! Ze zijn te hard en bederven gewoonweg het spel.

Padelballen hebben dus een grote invloed op het spel. Welke bal de beste is voor jou, hebben we bij deze uitgelegd. Speel geen padel met een tennisbal! Padel spelen met tennisballen? Nee dus en gewoonweg omdat die te hard zijn en ook de fun van padel zullen bederven. Ze laten je zeker ook niet toe om je padelspel verder te ontwikkelen! Ga voor plezier! Dat is toch waarover het allemaal gaat?!

Ben je klaar voor een goeie wedstrijd padel maar heb je nog geen padelballen, dan brengt onderstaande link je direct naar het padelballen overzicht van BV Padel.

Algemene banner BV Padel, alle padelmateriaal onder één dak

Bekijk alle andere artikelen uit onderstaande categorieën

Volg en like ons aub:
fb-share-icon