Speel je voor de eerste keer padel? 5 dingen die je zeker moet doen!

23/07/2020
Kikker speelt padel of tennis

Mensen beginnen met padel op verschillende manieren: misschien heeft een enthousiaste vriend je naar het padelveld gesleept, of is er een nieuwe club geopend en is er een gratis tryout-dag, of heb je een aantal spannende hoogtepunten op sociale media bekeken en ben je op zoek gegaan naar een padelclub in je buurt, etc.

Het is meer dan waarschijnlijk dat je eerste ervaring niet met een coach op het veld is, maar met vrienden of collega’s. Mensen die het spel en hun versie van het spel met passie beschrijven. Het belangrijkste doel van die eerste keer is niet noodzakelijkerwijs om de wedstrijd te winnen of je niveau te verbeteren, het gaat meer om het leren of ervaren van het spel en kijken of het iets is, waarvan je op lange termijn meer zou willen genieten. Hier zijn 5 dingen waarop u zich de eerste keer zeker moet concentreren om een goede ervaring met padel te hebben:

Voel het contact.

Als je voor de eerste keer padelt, is het meer dan waarschijnlijk dat je nog nooit een padelracket hebt vastgehouden. Daarom is het belangrijk om te wennen aan het gewicht en hoe het balcontact aanvoelt. Als je uit een andere racketsport komt, is de afstand van het balcontactpunt tot je hand waarschijnlijk anders, dus dat is ook even wennen.

Ervaar de muren.

In vele situaties van het padelspel speelt men de bal na de rebound met de muur, dus probeer van in het begin de bal het glas te laten raken en dan pas de bal terug te slaan. Zoals voor vele andere spelsituaties is er wat oefening nodig om aan dit soort slagen te wennen. Als je de hele tijd volleybalt en voorkomt dat de bal het glas raakt, zal het altijd een vreemd iets voor je zijn en je spelniveau moeilijk beter worden.

Experimenteer met verschillende snelheden.

Het spel draait niet alleen om kracht. Padel heeft aantoonbaar meer strategie dan de meeste racketsporten, dus is het goed om te oefenen met het slaan van de bal met verschillende snelheden in verschillende delen van het veld. Je moet ook zien hoe je tegenstanders hiermee omgaan, zodat je kunt uitzoeken welke ballen het effectiefst kunnen zijn.

Neem de tijd.

Probeer de punten niet meteen af te maken, voel de tactiek door de lob te gebruiken, langzamere volleys te slaan en een verscheidenheid aan slagen te gebruiken. Hoe eerder een nieuwe speler beseft dat padel over geduld en strategie gaat, hoe sneller verbeteringen zullen worden gezien.

Geniet ervan!!

Dit is veruit het belangrijkste onderdeel van het spel. Je bent aan het leren (en dat zal waarschijnlijk een tijdje duren), dus maak je geen zorgen over het resultaat. De game is gebouwd op teamwerk en gezelligheid, dus waardeer het om in een partnerschap te zitten. Dit zal waarschijnlijk ook tot betere prestaties leiden.

Dit zijn de 5 dingen die je zeker moet doen als je wil beginnen met padel! Ga ermee aan de slag en je eerste padelervaring zal sowieso een leuke worden. Hieronder een paar video’s om je op weg te helpen:

Beginnen met padel moeten we allemaal zeker doen. Als je dat onlangs deed, zijn we zeker geïnteresseerd te horen hoe dat ging. Reageer dan hieronder en laat ons weten welke delen van het spel je leuk vindt en deel je vroege padel-ervaringen!

Wil je weten hoe je jouw eerste racket kiest? Probeer dan dit artikel! Of misschien ben je wel op zoek naar de juiste schoenen. Ook hierover publiceerden we al dit bericht.

Dit artikel is een vertaling van een artikel geschreven door Sandy Farquharson van The Padel School. Bedankt Sandy voor al je goeie materiaal en de toestemming om het met onze nederlandstalige padelfans te mogen delen!

Algemene banner BV Padel, alle padelmateriaal onder één dak

Check alle artikelen uit onderstaande categorieën

Volg en like ons aub:
fb-share-icon