GIF die toont waar een opslag in de T belandt

Hoe padel service verbeteren?

04/08/2020

In onderstaande video, toont Sandy van de Padel School, hoe je je padel service kan verbeteren en spin en snelheid kan gebruiken om een effectievere padel service te slaan.

Spelers maken hun service vaak ingewikkelder om te proberen agressiever op te slaan, maar de sleutel is eigenlijk om de service eenvoudig te houden. De beste service is consistent en nauwkeurig. Een opslag met slice houdt de bal laag en een opslag met gemiddelde snelheid zal het voor de tegenstander moeilijk genoeg maken om de bal terug te slaan. Hoe hoger het niveau, hoe nauwkeuriger de serveerder moet zijn, maar ook hoe beter de tegenstanders waarschijnlijk zullen retourneren.

Nauwkeurigheid belangrijker dan snelheid

Spelers moeten oefenen om de goeie slice, met een eenvoudige techniek, op de bal te krijgen voordat ze proberen de bal harder te slaan. Om je service bij padel te verbeteren, is nauwkeurigheid dus belangrijker dan snelheid!

Wat is een goeie padel service?

Stel je hierbij voor dat jij de ontvanger van de service bent. Welke ballen vind je zelf moeilijk of lastig? De meeste spelers vinden het moeilijk om een service terug te slaan wanneer de bal slice heeft en dan nog eens het zijglas en eventueel ook achterglas gaat raken. Idealiter, sla je de bal dus in de hoek van het serveervak zodat deze de voorkant van het zijglas raakt. Hierdoor moet de ontvanger reeds een snelle moeilijke beslissing maken over de bal terugslaan voor of nadat die het glas raakt. Een andere goeie padel service, is een bal door het midden (de T – zie afbeelding hieronder) waarbij de ontvanger ver moet gaan reiken en de gegeven slice, de bal opnieuw zeer laag houdt. Dit zijn de 2 slagen waaraan je zeker moet werken om je padel service te verbeteren.

Gebruik de T regelmatig om een goeie padel service te slaan

Oefenen, oefenen, oefenen om je padel service te verbeteren

Bij tennis nemen spelers manden vol ballen om hun service te oefenen, maar in padel oefenen spelers niet omdat ze vinden dat de techniek zo eenvoudig is. Maar eigenlijk is het, net als bij tennis, het enige shot waarover een speler volledige controle heeft en is het een geweldige kans om het punt in een voordeelpositie te beginnen.

“De service is de slag waarop spelers het minst oefenen. Als spelers een nauwkeurige en consistente eerste service kunnen halen, leidt dit er meestal toe dat ze hun service makkelijk vasthouden …”, aldus Sandy.

Sandy richtte, na vele jaren tennis, zijn aandacht op padel in 2010 en leerde het spel door middel van verschillende trips en cursussen in Spanje. Zijn opleiding in sportbiomechanica, gecombineerd met spelen en coaching op internationaal niveau (zowel in tennis als nu padel), plaatst hem in een geweldige positie om zijn inzichten in de sport te delen en hopelijk anderen te helpen leren in het proces. Eenvoud werkt en daarover lees je meer in het artikel ‘Padel service: KISS – Keep it simple (stupid)’

Check alle artikelen uit onderstaande categorieën

Volg en like ons aub:
fb-share-icon