Genoeg drinken bij padel tijdens de zomer is uiterst belangrijk

Tips voor het spelen van padel in de zomer

19/07/2022

In de zomer hebben we allemaal zin om naar het strand en het zwembad te gaan om af te koelen, maar dat betekent niet dat we het zonder sport en padel moeten stellen 😁. Wat nodig is, is het volgen van enkele tips om ’s zomers padel te spelen bij heel warme temperaturen – iets waar we in deze maanden van het jaar zeker mee te maken hebben.

Geschatte leestijd: 3 minuten

7 tips voor het spelen van padel in de zomer

Vermijd spelen op de heetste uren van de dag, zeker op dagen dat het erg warm weer is.

Een wedstrijd spelen bij 40 graden is meestal niet aangenaam, dus is het raadzaam om te proberen ’s morgens vroeg te spelen of aan het eind van de dag vanaf bijvoorbeeld 20.00 uur. Reserveer ruim van tevoren want wellicht zijn vele anderen dat ook van plan!

Drink veel water of isotone dranken.

Maak van iedere kantwissel gebruik om even te stoppen en u wat op te frissen, alsof het een verplichte regel is. Denk er misschien ook aan om een koelbox mee te nemen en uw drank koel te houden. Niets is erger dan een slok heet water drinken als het te warm is! Een goede hydratatie is van vitaal belang om goed te kunnen presteren in je wedstrijden.

Vergeet je niet in te smeren met zonnecrème.

Probeer in deze tijd van het jaar goed voor je huid te zorgen, dus smeer je goed in met zonnecrème voordat je gaat spelen. Was na het insmeren zeker je handen met heel veel zeep, en zorg er voor dat je handen droog zijn wanneer je gaat spelen.

Eet genoeg voor en tijdens de wedstrijd.

Deze tip is misschien nog belangrijker wanneer u tornooien speelt, omdat u dan in een paar uur verschillende wedstrijden gaat spelen. Vruchten zoals bananen zijn hiervoor uitstekend omdat ze veel suikers leveren en snel door het lichaam worden opgenomen.

Neem verschillende shirts mee.

Spelen met een doorweekt en plakkerig shirt is niet zo aangenaam, dus is het raadzaam om er meerdere mee te nemen en na elke set of wedstrijd, een nieuw aan te trekken.

Draag liever lichtgekleurde dan donkergekleurde kleding.

Het is aangenamer en koeler om lichtgekleurde kleding te dragen, zoals wit, in plaats van zwart. Ook poloshirts zijn geen slecht idee omdat je de knopen nog kan losmaken.

Draag een pet.

Het dragen van een pet is een goeie beschermende maatregel wanneer je lange uren in de blakende zon gaat spelen. Ook hier is een witte pet, een aanrader.

De après-wedstrijd.

Vergeet zeker de après-padel niet en steun de clubs waar je speelt. Ga na het spelen van een padelwedstrijd naar de bar om wat te drinken en met je vrienden gezellig nog even na te praten. Het is echter raadzaam onmiddellijk na de wedstrijd eerst wat stretchoefeningen te doen vooraleer de après-padel in te zetten 😉.

Zoek hieronder naar andere artikelen die je interessant kan vinden

Volg en like ons aub:
fb-share-icon