Meest internationale seizoen ooit voor World Padel Tour 2022

02/01/2022

Originele tekst Padel Addict

Elk jaar horen we hetzelfde: “de World Padel Tour is niet echt een wereldcircuit”. Maar de realiteit is dat 2022 de meest internationale World Padel Tour-kalender ooit zal hebben. Tot dusver hebben in Spanje altijd de meeste tornooien plaatsgevonden. Het ziet ernaar uit dat het volgend jaar een meer globaal circuit zal worden ❤.

Het is waar dat de Covid-19 een schok was voor de organisatie van het professionele circuit. Na een 2020 dat met vele veranderingen zo goed en zo kwaad als het ging werd gered, is 2021 redelijk normaal verlopen.

Wat echter het internationale karakter van de World Padel Tour betreft, zijn er dit seizoen, dat dit weekend ten einde loopt, vijf evenementen geweest: de twee Masters in Cascais (Portugal) en Buenos Aires (Argentinië), en de drie Opens in Zweden, Mexico en Sardinië.

Welke locaties zijn reeds door het circuit bevestigd?

De afgelopen maanden heeft de World Padel Tour enkele tornooien buiten de spaanse grenzen bevestigd. Daarnaast zijn er nog andere landen die in 2022 evenementen zullen organiseren. Naar verluidt zullen er volgend jaar wellicht 12 internationale evenementen plaatsvinden, 7 meer dan in 2021.

Laten we beginnen met wat het professionele circuit officieel heeft aangekondigd. Enkele weken geleden meldden zij dat het volgende seizoen in de Verenigde Staten van Amerika zal beginnen, meer bepaald in Miami van 22 tot 27 februari.

Brussel, hoofdstad van België, een stad die in het circuit bekend is voor de schitterende exhibitietornooien die er de afgelopen jaren zijn gehouden, krijgt van 3 tot 8 mei eindelijk zijn eerste Open.

Denemarken staat ook op de kalender met een Open in Kopenhagen, de Danish Padel Open, die van 17 tot en met 22 mei zal plaatsvinden. Zelfs voor 2023 hebben zij al toegezegd.

Welke andere landen zullen in 2022 waarschijnlijk ook een World Padel Tour-tornooi organiseren?

Zoals gemeld op de PadelAlto website, zullen veel Spaanse evenementen worden opgeofferd om er een meer globaal circuit van te maken. Maar welke landen kunnen volgend jaar World Padel Tour evenementen organiseren?

  • Zweden zou eventueel twee tornooien op de kalender van 2022 kunnen hebben, meer bepaald in Stockholm en Malmö.
  • Italië zou ook van de partij zijn. Wel is nog niet bekend of het weer op Sardinië of elders in het land zal zijn.
  • Argentinië lijkt een vaste waarde te worden met het tornooi in Buenos Aires.
  • Mexico lijkt ook zijn ervaring op de World Padel Tour te gaan herhalen. Misschien proberen ze deze keer een andere plaats te vinden waar padel nog meer kan schitteren.
  • Ook Qatar, waar dit jaar in Dubai het wereldkampioenschap werd gehouden, zou opnieuw wil meedoen.
  • Frankrijk zou ook op de kalender van het circuit staan. Welke stad verantwoordelijk zou zijn voor de organisatie ervan, is nog niet bekend.

In totaal zouden er 22 tornooien (18 Open en 4 Masters) op de kalender van de 2022 World Padel Tour kunnen staan. Van al deze tornooien zouden er in totaal 9 in Spanje worden gespeeld.

Volg en like ons aub:
fb-share-icon