Overeenkomst tussen World Padel Tour en de International Padel Federation

11/02/2021

World Padel Tour en de International Padel Federation hebben een nieuwe en beslissende stap gezet om de competitieve structuren van padel op mondiaal niveau te consolideren. Aan de bestaande tornooicategorieën STAR, RISE en PROMOTION wordt een nieuwe met een hogere rang, genaamd FIP GOLD toegevoegd. In iedere categorie zullen padel spelers ook punten kunnen verdienen voor de verenigde WPT-FIP-ranglijst.

Bovendien zijn beide organisaties overeengekomen om de rankingbeperkingen te verminderen. Hierdoor is een grotere deelname van spelers mogelijk is. Daarenboven is het doel een ambitieuzer wedstrijdaanbod te garanderen waarmee spelers meer punten kunnen scoren en hun inkomsten kunnen verhogen.

In 2019 lanceerden World Padel Tour en de International Padel Federation een ambitieus samenwerkingskader. Eén doel voor ogen: een solide structuur op mondiaal niveau bieden voor de hogere padel competitie. Deze structuur zou het pad moeten effenen voor spelers en federaties uit de vijf continenten om de hoogste niveaus te kunnen bereiken binnen het professionele circuit. Het creëren van een uniforme ranglijst en het opzetten van een reeks tornooien met verschillende reeksen en scores leggen daarvoor alvast een eerste solide basis.

Geboorte FIP Gold categorie padel tornooien

Als resultaat van hun voortdurende gesprekken en werkvergaderingen, is een nieuwe padel-categorie met de naam FIP GOLD geboren. Aan de reeds bestaande FIP STAR-, FIP RISE- en FIP PROMOTION-tornooien wordt nu de nieuwe FIP GOLD padel-categorie toegevoegd; een perfecte aanvulling op de World Padel Tour.

Deze categorie vervolledigt het aanbod voor spelers van hoog niveau. Tevens biedt het spelers van over de hele wereld een compleet wedstrijdaanbod dat alle mogelijke niveaus van de WPT-FIP-ranglijst omvat.

De vier categorieën zullen punten opleveren voor de WPT-FIP-ranglijst. Het is daarom de geboorte van een vitale categorie voor het grote aantal spelers dat toegang zoekt tot bevoorrechte posities op de ranglijst en zo een ideale competitie voor hun doeleinden vindt.

De voorzitter van de internationale federatie, Luigi Carraro, waardeert deze overeenkomst en omschrijft ze als geweldig nieuws voor iedereen.

“De missie van de overeenkomst is om padel te internationaliseren en nationale federaties te helpen zich te ontwikkelen door tornooien te organiseren die de mogelijkheid bieden om het professionele circuit, de World Padel Tour, te benaderen. We bouwen de basis van onze relatie met World Padel Tour met hetzelfde doel: het aantal spelers met verschillende nationaliteiten vergroten en de beste spelers uit elk land de kans bieden om zichzelf op een internationale ranglijst te zien.

Daarmee moet onze sport nog meer zichtbaarheid krijgen. Met deze overeenkomst consolideren we niet alleen alle secties van de ranglijst door de omstandigheden van professionele spelers te verbeteren. We verbeteren ook de organisatorische capaciteit van alle federaties die al zeer belangrijke evenementen in hun agenda hebben staan. In die zin hoop ik de samenwerking met World Padel Tour voort te zetten om padel tot één van de belangrijkste sporten te maken”.

Van zijn kant onderstreept de algemeen directeur van World Padel Tour, Mario Hernando, het volgende.

“Dit is een belangrijke stap vooruit voor de consolidatie van de structuur van elite padel op wereldniveau. Twee seizoenen geleden stelden World Padel Tour en de International Padel Federation het duidelijke doel voor om de noodzakelijke basis te leggen om de groei van spelers uit alle landen naar de top van de World Padel Tour-tornooien mogelijk te maken. De eerste steen was de eenmaking van de ranglijst. Nu wordt, met dit nieuwe scenario, de kalender definitief getrokken voor honderden spelers met professionele ambities. FIP en WPT zullen blijven samenwerken om padel te blijven verbeteren en het tot de beste onder professionele sporten te maken ”.

Ondanks de uitdagende problemen die de wereldwijde gezondheidssituatie en reisbeperkingen veroorzaken bij de ontwikkeling van sportevenementen, hebben zowel de WPT als de FIP er alle vertrouwen in dat ze in 2021 volgens plan een kalender zullen voltooien en laten ze met deze overeenkomst zien welke grote vooruitgang zij voor ogen hebben voor de sport.

Originele tekst website WPT 03/02/2021 – Decisive agreement between World Padel Tour and the International Padel Federation

Blijven trainen en ga er voor!

Wij hopen alvast dat onze betere spelers in België zich aangesproken en geroepen voelen om die hogere niveaus te willen bereiken. Misschien brengt dit binnenkort padel op onze Belgische TV-kanalen!

Bekijk al onze blogartikelen op een andere manier – gegroepeerd per categorie

Volg en like ons aub:
fb-share-icon